×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning bij het Eye voor 100 jaar luchtvaart

  Terugblik op honderd jaar KLM

  Koning bij het Eye voor 100 jaar luchtvaart

  Luchtvaartmaatschappij KLM, het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) en GKN Fokker bestaan dit jaar 100 jaar. Koning Willem-Alexander was donderdag aanwezig op het eeuwfeest dat in Eye Filmmuseum in Amsterdam werd afgetrapt.

  De partijen hebben niet voor niets gekozen voor Amsterdam Noord als locatie voor de bijeenkomst. In 1919 werd hier de Eerste Luchtverkeer Tentoonstelling Amsterdam (ELTA) georganiseerd. Kort daarna werd de KLM opgericht, die gebruikmaakte van toestellen van het dat jaar eveneens opgerichte Fokker. In 1919 werd ook de voorloper van de NLR, de Rijksstudiedienst voor de Luchtvaart (RSL), opgericht om de veiligheid van de militaire en civiele luchtvaart te vergroten.

  View this post on Instagram

  Koning Willem-Alexander slaat – in aanwezigheid van staatssecretaris Menno Snel @minfinancien – de eerste vijf euro #herdenkingsmunt die ter ere van honderd jaar Nederlandse luchtvaart door de Koninklijke Nederlandse Munt is gemaakt. De @KLM, NLR-Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum en GKN Fokker bestaan dit jaar alle drie honderd jaar. Zij vieren dit met een gezamenlijk evenement: ‘100 jaar luchtvaart in Nederland’ waar de Koning bij aanwezig is. Hier wordt stilgestaan bij de uitdagingen voor luchtvaart in Nederland om slim, duurzaam en economisch verantwoord te kunnen blijven vliegen. Bij het elektrische vliegtuig Pipistrel krijgt Koning Willem-Alexander een toelichting. #koning #munt #jubileum #luchtvaart @eye_film 📸ANP en RVD

  A post shared by Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) on

  Tijdens de viering spreekt de koning met studenten die meedoen aan een speciale challenge in het kader van het jubileumjaar. Ook heeft de koning de ceremoniële eerste muntslag van de vijf euro herdenkingsmunt verricht. De munt is ter ere van honderd jaar Nederlandse luchtvaart vervaardigd.

  Op de feestdag wordt teruggekeken, maar is de blik ook zeker op de toekomst van de luchtvaart gericht. In het bijzonder wordt stilgestaan bij de uitdagingen om slim, duurzaam en economisch verantwoord te kunnen blijven vliegen.

  14 maart 2019 - 17:37