×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Abdullah gaat langs bij VNO-NCW

  Koning Abdullah gaat langs bij VNO-NCW

  De Jordaanse koning Abdullah heeft vanmiddag bij VNO-NCW in Den Haag gesproken over 'investeringskansen in Jordanië' en 'economische weerbaarheid'. Hij deed dat tijdens een rondetafelgesprek met vertegenwoordigers van het Jordaanse bedrijfsleven en hun Nederlandse partners.


  Zowel de koning als minister Sigrid Kaag van Buitenlandse handel voerden het woord tijdens de bijeenkomst, waarbij ook koning Willem-Alexander aanwezig was. Voor de Jordaanse koning was dit het voorlaatste onderdeel van zijn tweedaagse officieel bezoek aan Nederland. Voor vertrek brengt hij op Schiphol nog een kort bezoek aan het zogenoemde Joint Inspection Center, waar onder meer wordt gesproken over de geïntegreerde aanpak van controles op luchtvracht.

  Minister-president Mark Rutte toonde zich eerder op de middag na zijn gesprek en lunch met koning Abdullah tevreden over de bereikte resultaten. 'Dit kabinet heeft Jordanië tot prioriteitsland gemaakt, we willen Jordanië op allerlei terreinen helpen', aldus de premier.

  Dat geldt onder meer bij de ontwikkeling van de landbouw, op het gebied van veiligheid en bestrijding van terrorisme. 'We gaan verder praten', zei Rutte, die bij de lunch met het Jordaanse en Nederlandse koningspaar had gezegd dat een 'stabiel en economisch sterk' Jordanië ook in Nederlands belang is.

  21 maart 2018 - 16:26