×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • KLM voegt Huis ten Bosch toe aan collectie

  Een miniatuur voor het 100-jarig bestaan van KLM

  KLM voegt Huis ten Bosch toe aan collectie

  Koning Willem-Alexander kan binnenkort zijn eigen paleis Huis ten Bosch in handen houden. Ter ere van het 100-jarig bestaan van luchtvaartmaatschappij KLM is maandag het honderdste Delfts blauwe huisje gepresenteerd. Het jubileumexemplaar is een miniversie van het woonpaleis van de koning en zijn gezin in Den Haag.

  Minister Wopke Hoekstra van Financiën kreeg het eerste exemplaar uitgereikt door KLM-topman Pieter Elbers. “Paleis Huis ten Bosch staat voor mij symbool voor de speciale relatie die KLM heeft met Nederland en het koninklijk huis in het bijzonder. Ik ben dan ook trots met de keuze voor dit 100e KLM huisje”, zei hij tegen de honderden aanwezigen in de tot evenementenhal omgetoverde KLM-hangar op Schiphol.

  De bekende huisje met drank worden al sinds 1952 uitgedeeld aan klanten in de KLM-businessclass. Het zijn replica’s van bijzondere gebouwen in Nederland. Paleis Huis ten Bosch is niet het eerste paleis waarvan KLM een miniatuurversie laat maken, ook het Koninklijk Paleis Amsterdam kreeg die behandeling. Het Paleis op de Dam werd jarenlang uitgedeeld aan echtparen die op huwelijksreis waren. In 2013 werd het paleis nogmaals uitgedeeld. Toen aan reizigers die op 30 april, de dag waarop Willem-Alexander werd ingehuldigd in Amsterdam, per businessclass reisden.

  7 oktober 2019 - 19:02