×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kinderen vertellen koning hun dromen

  Kinderen vertellen koning hun dromen

  Kinderen in de Amsterdamse wijk Bos en Lommer kregen vrijdagmiddag de kans hun toekomstdromen te delen met koning Willem-Alexander. De vorst bracht een werkbezoek aan de Weekend Academie en dat was voor de aanwezige leerlingen een verrassing.


  De coaches hadden de leerlingen pas vijftien minuten voor aankomst van Willem-Alexander geïnformeerd over het koninklijke bezoek. De leerlingen wilden net beginnen aan het maken van een moodboard waarmee ze met plaatjes uit tijdschriften konden uitdrukken hoe ze zichzelf over een jaar of tien zien. Ze vertelden de koning over hun perspectieven en toekomst.

  Willem-Alexander kreeg van de Amsterdamse jongeren te horen dat ze dromen van een eigen autobedrijf, een eigen onderneming in werkkleding of een carrière als verloskundige, politieagent of profvoetballer najagen. 'Ze hebben grote ambities om Nederland beter te maken', legde directeur Oguz Dulkadir aan de koning uit. Hij richtte elf jaar geleden de Weekend Academie op om jongeren te helpen bij hun ontwikkeling.

  De organisatie won dit jaar het grote Appeltje van Oranje in het thema Krachtige Kinderen van het Oranje Fonds. Een half jaar na de uitreiking in Paleis Noordeinde in Den Haag kwam Willem-Alexander naar de Weekend Academie in Bos en Lommer in Amsterdam om te spreken met de kinderen over hun ervaringen met huiswerkbegeleiding, de zogenoemde talenturen en de lessen van gastsprekers.

  17 november 2017 - 16:21