×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kersttoespraak koning dit jaar vanuit de hal van Huis ten Bosch

  Op eerste kerstdag om 13.00

  Kersttoespraak koning dit jaar vanuit de hal van Huis ten Bosch

  Koning Willem-Alexander houdt dit jaar zijn traditionele kerstrede vanuit de hal van Paleis Huis ten Bosch, waar hij en zijn gezin wonen.


  Dat meldt de RVD. De toespraak wordt op eerste kerstdag uitgezonden om 13.00 uur door diverse omroepen waaronder de NPO1 en NPO2 (met gebarentolk) en op Radio 1. De toespraak is enkele dagen eerder opgenomen.

  Op Twitter is vrijdag een foto verspreid van de koning, staand in de vestibule. Om hem heen staan meerdere camera’s. Vorig jaar week de koning voor zijn jaarlijkse kersttoespraak uit naar zijn werkpaleis, Paleis Noordeinde. Dit gebeurde omdat het koninklijk gezin toen net van hun voormalige woning, de Eikenhorst in Wassenaar, ging verhuizen naar Paleis Huis ten Bosch. Dat was toen nog niet voldoende ingericht om de opnames te maken.

  De toespraak is ook live te volgen op de Facebook-pagina van het Koninklijk Huis.

  Vorig jaar riep de koning opnieuw op tot verbinding. Het thema was saamhorigheid en hij noemde Nederland anno 2018 een van de beste plekken ter wereld om te wonen, te werken en te leven.

  22 december 2019 - 11:39