×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kate en Máxima stoten Victoria van de troon

  In enquête van Duits tijdschrift Frau im Spiegel

  Kate en Máxima stoten Victoria van de troon

  Catherine, de hertogin van Cambridge, en koningin Máxima zijn kroonprinses Victoria van Zweden voorbijgestreefd in populariteit. Dit blijkt uit een enquête van het Duitse tijdschrift Frau im Spiegel.


  Op de vraag wie hun meest favoriete vrouwelijke Europese royal is, antwoordde 22 procent van de ondervraagde Duitse vrouwen de naam van de 31-jarige echtgenote van prins William. Daarmee stoot de als Kate Middleton geboren hertogin de Zweedse kroonprinses Victoria (35) van de troon. Koningin Máxima staat op de tweede plaats. Victoria stond vijf jaar lang bovenaan de ranglijst, maar is dit jaar gezakt naar de derde plek. Máxima en Victoria kregen beide rond 20 procent van de stemmen.

  Voor de enquête werden 1003 vrouwen in Duitsland ondervraagd. Volgens het tijdschrift heeft Catherine haar stijgende populariteit te danken aan prins George, wiens geboorte een wereldwijde hype veroorzaakte. De afgelopen jaren stond Catherine steeds op de tweede plaats.

  Idool

  Volgens de onderzoekers is Catherine vooral populair bij jongere vrouwen. Een van de twee Duitse vrouwen tussen 14 en 29 jaar ziet haar als een idool. Koningin Máxima is vooral populair onder de oudere vrouwen.

  De rest van de Europese royals maakte weinig kans tegen het drietal. Kroonprinses Mette-Marit van Noorwegen staat met 7 procent op de vierde plaats, gevolgd door prinses Madeleine van Zweden met 3 procent. Prinses Letizia van Spanje, de nieuwe Belgische koningin Mathilde en kroonprinses Mary van Denemarken kwamen elk niet verder dan 2 procent. Slechts 1 procent van de respondenten koos voor prinses Charlène van Monaco en erfgroothertogin Stéphanie van Luxemburg.

  2 januari 2014 - 14:03