×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Jongeren vragen koning om ‘gratie’ Texelse konikpaarden

  "Misschien heeft de koning zelf nog plek op zijn landgoed?"

  Jongeren vragen koning om ‘gratie’ Texelse konikpaarden

  Een twintigtal konikpaarden op Texel houdt de gemoederen van dierenliefhebbers bezig, sinds Staatsbosbeheer vorige maand heeft aangekondigd dat de dieren mogelijk worden afgemaakt.


  Activisten waren al een petitie gestart om de paarden te redden, die door ruim 1800 mensen is ondertekend. Zeventien jongeren van actiegroep VeggieSquad hebben zich rechtstreeks tot koning Willem-Alexander gericht met een ‘gratieverzoek’.

  De paarden zijn vorig jaar weggehaald uit de Oostvaardersplassen en uitgezet op het Waddeneiland, waar ze voor overlast zouden zorgen. Staatsbosbeheer zoekt nog naar een andere oplossing, maar laat weten dat het lastig is om een andere plek voor ze te vinden.

  De initiatiefnemers hopen dat de konikpaarden alsnog naar Spanje mogen, waar de Stichting Paard in Nood ze wil opvangen. “Meerdere particulieren hebben ook aangeboden de paarden op te vangen en misschien heeft de koning zelf nog plek op zijn landgoed?”, laat een van hen weten.

  3 februari 2020 - 18:10