×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Negeren, die Samantha

  Door Marc van der Linden

  De Engelse zender Channel 5 zond onlangs de documentaire Meghan And The Markles: A Family At War uit. De hysterische titel zorgde ervoor dat ik er niet veel van verwachtte. Maar al snel bleek dat de documentaire goed in elkaar zat. Natuurlijk kreeg Meghan’s halfzus Samantha alle ruimte haar gal te spuwen en werd zijzelf nauwelijks kritisch…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Jarige Máxima hoeft geen ‘lang zal ze leven’

  Jarige Máxima hoeft geen ‘lang zal ze leven’

  Koningin Máxima wilde dinsdagmorgen geen gezongen 'lang zal ze leven' toen ze in het World Forum in Den Haag het jubileumcongres van de Pensioenfederatie opende. Aan die wens werd gehoor gegeven. "Niets is zo erg als een zaal Nederlanders die denken dat ze kunnen zingen", wist voorzitter Kick van der Pol.


  Maar er werd toch gezongen, door het ensemble Nuevo Nocturna, dat Gracias a la vida (dank voor het leven) ten gehore gebracht, een lied dat wereldwijd wordt geassocieerd met de Argentijnse zangeres Mercedes Sosa. En dat klonk veel beter dan een 'lang zal ze leven' van zevenhonderd pensioendeskundigen.

  Staatssecretaris Jetta Klijnsma had felicitaties voor de koningin. "Zelfs op uw verjaardag zet u zich in als erevoorzitter van het platform Wijzer in Geldzaken", sprak ze bewonderend. Maar Máxima moest nog wel wat anders met haar dag doen, vond ze. "Alleen maar werken op je verjaardag hoeft natuurlijk niet."

  De koningin woonde het eerste uur bij van het congres van de nu vijf jaar bestaande Pensioenfederatie. Onderwerp van gesprek was onder meer hoe Nederlanders bewust gemaakt kunnen worden om zich al in een vroeg stadium te bekommeren om hun pensioen.

  "Pensioen lijkt nog zo ver weg als je 25, 35 en ook als je 45 jaar bent", zei Klijnsma, met verwijzing naar de leeftijd van Máxima. Maar nadenken over dat pensioen kan niet vroeg genoeg beginnen was de algemene boodschap.

  17 mei 2016 - 11:57