×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Jarige Margriet voelt verbondenheid met NL

  Prinses (76) gaat zo lang mogelijk door

  Jarige Margriet voelt verbondenheid met NL

  Prinses Margriet is zaterdag 76 jaar geworden. Nog steeds geen leeftijd om te stoppen met werken of de koffers definitief op zolder te zetten. ''Zo lang we het kunnen doen, denk ik, dan zullen we het doen'', zei de prinses voorafgaand aan het jaarlijkse Peter Stuyvestant Ball in New York. Van terugtrekken na 37 jaar beschermpaarschap, samen met echtgenoot Pieter van Vollenhoven die later dit jaar 80 wordt, is nog geen sprake.


  Dat bleek eerder deze week ook toen de prinses en haar man in Amsterdam de nieuwjaarsontvangst bijwoonden van hun neef koning Willem-Alexander. Opmerkelijk genoeg slaat de generatie na hen, met prins Constantijn en prinses Laurentien, dit soort bijeenkomsten steevast over, terwijl Margriet en Pieter bijna geen jaar overslaan. ''Wij zijn opgevoed met een gevoel dat het onze verplichting is aan de Nederlandse samenleving”, vertelde ze eens over haar werk en inzet voor zowel de monarchie als Nederland. Vorig jaar bezocht de prinses de Paralympische winterspelen in Korea en maakte ze met zoon prins Pieter-Christiaan een reis naar Haïti om te zien wat er terecht was gekomen van de plannen en hulp op het gebied van ramppreventie van het naar haar genoemde Prinses Margriet Fonds. Ook draaide ze trouw haar rondjes in schaatstempel Thialf om bij De Hollandse 100 geld in te zamelen voor Lymph & Co. Dat investeert in onderzoek naar lymfeklierkanker. Lichamelijke ongemakken, zoals bijvoorbeeld een pijnlijke pols van een leven lang handen schudden, laten haar wel merken dat ze ouder wordt ''maar daardoor weet je nog dat je leeft”, zei Margriet daar jaren geleden al over.

  19 januari 2019 - 08:33