×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Interessant: zo verdienen Nederlandse royals de kost

  Weet jij wat de beroepen zijn van Jaime, Aimée, Margriet en Irene?

  Interessant: zo verdienen Nederlandse royals de kost

  Naast lintjes knippen, groepen toespreken en koekhappen wordt er ook nog op andere manieren gewerkt. En dat is maar goed ook.


  In een serie van 4 artikelen nemen we je mee langs de beroepen van onze Nederlandse royals. In eerdere delen las je al wat bijvoorbeeld Margarita en Pieter-Christiaan of Mabel en Floris voor de kost doen. Deze keer: Jaime, Aimée, Margriet en Irene.

  Jaime

  Zoon van Carel Hugo van Bourbon-Parma en prinses Irene. Hij studeerde Internationale Betrekkingen, in Amerika. En heeft gewerkt bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, onder meer als secretaris voor de Nederlandse ambassade in Bagdad. Vanaf 2014 was hij Nederlands ambassadeur voor de Heilige Stoel, voor de paus in Vaticaanstad. En sinds 2018 werkt hij als senior adviseur voor vluchtelingenorganisatie UNHCR.

  Aimée

  Zij studeerde Bedrijfsrecht in Leiden. In 2005 trouwde ze met prins Floris, zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven. Aimée heeft 5 jaar bij de ANWB gewerkt, op de afdeling marketing en sales. Daarvoor werkte ze onder meer bij Pon Holdings, een grote importeur van auto’s.

  Lees ook:

  Margriet

  Prinses Margriet is een jongere zus van Beatrix en getrouwd met Pieter van Vollenhoven, sinds 1967. Margriet werd tijdens de Tweede Wereldoorlog geboren in Canada. Ze behaalde in Nederland een Gymnasium-diploma en volgde daarna colleges in onder meer Franse Letteren en Geschiedenis. Ook studeerde ze kortstondig Rechten. En werd ze opgeleid tot ‘helpster eerste klasse’ bij het Rode Kruis. Margriet heeft vanaf 1966 met name veel vrijwilligerswerk voor het Rode Kruis gedaan. Ook is ze erevoorzitter of beschermvrouwe van talloze stichtingen en cultuurfondsen, waaronder het Nationaal Revalidatiefonds.

  Irene

  Zij wordt in 1939 na Beatrix geboren. Irene doorliep een aantal jaren basisonderwijs op de Bilthovense Kees Boeke-school, maar kreeg vanaf 1951 privé-onderwijs omdat er achterstanden waren opgelopen op de op-vaardigheden-gerichte school. Ze slaagde daarna voor een MMS-opleiding. Daarna studeerde ze in Utrecht Spaanse Taal- en Letterkunde. Ze is tolk/vertaler Spaans. Ze was mede-oprichter van de Stichting Lippe-Biesterfeld NatuurCollege. Deze organiseert cursussen en projecten op het gebied van natuurbehoud. Irenes interesses liggen bij natuur, vrede en spiritualiteit. En vervult met enige regelmaat publieke optredens die daarmee te maken hebben, zoals toespraken en openingen.

  Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

   

  Bron: koninklijkhuis.nl. Beeld: ANP

  6 april 2020 - 16:34