×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Interessant: zo verdienen Nederlandse royals de kost

  Weet jij wat de beroepen zijn van Annette, Marilène, Pieter-Christiaan en Margarita?

  Interessant: zo verdienen Nederlandse royals de kost

  Naast lintjes knippen, groepen toespreken en koekhappen wordt er ook nog op andere manieren gewerkt. En dat is maar goed ook.


  We nemen je mee langs de werkzaamheden van de Nederlandse royals. Want naast deelnemen aan feestelijkheden op Koningsdag, doen ze gelukkig meer om een boterham te verdienen.

  Annette

  Zij behaalde haar universitair diploma Psychologie in 1996. In 2000 trouwde ze met prins Bernhard (jr.). Ze heeft bijna 10 jaar in de gehandicaptenzorg gewerkt. En is lid van een kunstcommissie. Annette heeft ook nog bij de Belastingdienst gewerkt.

  Marilène

  Geboren als Marie-Hélène Angela en sinds 1998 getrouwd met prins Maurits. Ze studeerde Bedrijfskunde, haar afstudeerrichting was Marketing. Marilène heeft lange tijd bij het Rijksmuseum gewerkt, waar ze verantwoordelijk was voor de Vriendenorganisatie van het Rijksmuseum. En sinds 2017 werkt ze voor de BankGiro Loterij, als adviseur Partnerships.

  Lees ook:

  Pieter-Christiaan

  De prins studeerde Rechten en heeft een MBA-opleiding gedaan in Zwitserland. Hij is sinds 2005 getrouwd met Anita. Hij werkt als voorzitter bij Milan Ops, een start-up. En werkt voor bedrijven als Tardis Research BV en Mila Innovincy. Het eerste is gericht op de ontwikkeling van software en consultancy. Het tweede houdt zich bezig met het optimaliseren van agriculturele processen, met als ultiem doel om honger in de wereld te verhelpen. Overigens was Pieter-Christiaan hiervoor werkzaam bij de Directie Operaties Koninklijke Marechaussee. Daarvoor had hij ook al zijn dienstplicht vervuld.

  Margarita

  Deze prinses studeerde Culturele Antropologie. Ze trouwde in 2001 met Edwin de Roy van Zuydewijn, maar dit huwelijk eindigde in een (in de media breed uitgemeten) scheiding. Margarita liet zich in die periode ook minder vaak zien voor openbare optredens en was niet altijd welkom bij koninklijke samenkomsten. De bruiloft van Willem-Alexander en Máxima bijvoorbeeld, moesten zij en haar toenmalige man overslaan. Ook bij de uitvaart van Claus – haar oom – was ze niet welkom. Margarita krabbelde weer op en heeft sinds 2014 een eigen juwelenlijn. Haar juwelen zijn geïnspireerd door de natuur. Tevens is ze bestuurslid van Jumping Amsterdam, een terugkerend evenement binnen de ruitersport.

   

  Bron: koninklijkhuis.nl. Beeld: ANP

  20 maart 2020 - 12:37