×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • “Inés was vaak bij Máxima en de prinsessen”

  Jongste Zorreguieta bewaarde mooie herinneringen aan Nederland

  “Inés was vaak bij Máxima en de prinsessen”

  Inés Zorreguieta, de woensdagavond in Buenos Aires overleden jongste zus van koningin Máxima, bewaarde goede herinneringen aan Nederland. Ze was er volgens bronnen aan het Hof onlangs nog. In mei vertrouwden koning Willem-Alexander en koningin Máxima haar hun drie dochters toe, toen ze voor een staatsbezoek naar Luxemburg waren.


  Inés en haar ouders, Jorge en María, kwamen in 2016 toehoren toen Máxima een toespraak hield in het San Augustin-auditorium van de Katholieke Universiteit van Argentinië. Trots zaten ze op de eerste rij van de tot de laatste plaats gevulde gehoorzaal van Máxima's alma mater, waar ook haar voormalige docent Alfonso Prat-Gay aanwezig was. Hij was op dat moment minister van Financiën in de regering van president Mauricio Macri.

  Inés, peettante van Máxima's jongste dochter prinses Ariane, straalde. Ze vertelde aan Nederlandse media over de twee maanden dat ze in 2003 in Nederland had gewoond, en dat ze zoveel plezier had beleefd aan haar tweedehands fiets. "Het is zo georganiseerd in Nederland”, zei ze. "Zeker in de ogen van een Argentijnse.” Inés, dertien jaar jonger dan Máxima, sprak een paar woordjes Nederlands en was positief over het Spaans van haar zwager koning Willem-Alexander.

  Ze kwam met enige regelmaat in Nederland en was zeer geliefd. 

  7 juni 2018 - 20:40