×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • In Lech zit schok over dood Friso ‘nog diep’

  In Lech zit schok over dood Friso ‘nog diep’

  De schok over de dood van prins Friso zit 'nog altijd diep'. Dat zegt burgemeester Ludwig Muxel van het Oostenrijkse ski-oord tegen de lokale krant Vorarlberger Nachrichten. Die staat uitgebreid stil bij het feit dat het vrijdag precies vijf jaar geleden is dat de prins bij het skiën werd bedolven onder een lawine. Hij overleed achttien maanden later in augustus 2013 aan de gevolgen van dat ongeval.


  Muxel stelt dat hij prins Friso vanaf diens jeugd heeft gekend. Hij herinnert zich dat de dagen en maanden na het lawineongeluk met "de hoop en vrees om Friso's leven een zeer stressvolle tijd zijn geweest". De prins lag eerst enkele dagen in het Landeskrankenhaus in Innsbruck en werd toen overgebracht naar Londen, waar hij tot de zomer van 2013 werd verzorgd. Volgens doktoren was er sprake van minimaal bewustzijn, maar kansen op herstel waren er niet.

  De koninklijke familie heeft zich echter na het ongeluk en ook na overlijden van de prins niet van Lech gekeerd. Prinses Beatrix is er deze week al weer neergestreken, zo meldt de Vorarlberger Nachrichten, en eind volgende week wordt koning Willem-Alexander met zijn gezin verwacht. Dat kan diens dochter prinses Alexia ook testen of haar been geheel hersteld is van de breuk die ze vorig jaar bij het skiën in Lech opliep.

  17 februari 2017 - 08:56