×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Hopelijk wordt Willem-Alexander niet ‘Besmet!’

  Ook aandacht voor corona

  Hopelijk wordt Willem-Alexander niet ‘Besmet!’

  Koning Willem-Alexander opent op woensdag 15 april de tentoonstelling 'Besmet!' in Rijksmuseum Boerhaave in Leiden. De tentoonstelling gaat over uitbraken van besmettelijke ziekten als pest en pokken en hoe die het leven kunnen ontwrichten.


  Ook staat de expositie stil bij de recente uitbraak van het coronavirus en de maatschappelijke discussie over de vaccinatiegraad.

  LEES OOK:

  ‘Plaagjurk’

  De expositie bevat niet alleen wetenschappelijke objecten, maar ook kunstvoorwerpen, zoals de zogenaamde ‘Plague Dress’ die is gemaakt van ruwe zijde en walnootschillen. Ook zijn historische wasmoulages te zien die de ernst van besmettelijke ziekten toonden. De tentoonstelling is te bezoeken tot 14 maart 2021.

  Bron: ANP

  11 maart 2020 - 19:06