×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Hongaarse president op bezoek bij Koning

  De president opent een speciale waterzuiveringsinstallatie

  Hongaarse president op bezoek bij Koning

  Koning Willem-Alexander krijgt vrijdagochtend een beleefdheidsbezoek van de Hongaarse president Janos Ader. Die komt even langs op paleis Noordeinde op weg naar Berkel-Enschot, waar hij een waterzuiveringsinstallatie gaat openen in de trappistenabdij Koningshoeven.


  Dat het Hongaarse staatshoofd helemaal naar Nederland komt vanwege een waterzuiveringsinstallatie heeft een bijzondere reden. Het is namelijk geen gewone installatie die in twee plantenkassen van de vanwege de trappistenbiermakerij bekende abdij is verrezen. Het afvalwater van de bier-, brood- en kaasproductie wordt in een ‘Biomakerij’ met hulp van tropische planten gezuiverd voor hergebruik elders op het terrein.De methode is ontwikkeld in Hongarije door Biopolus Technologies en wordt nu voor het eerst in Nederland toegepast. De plannen bestonden al langer, maar de regelgeving was nog niet afgestemd op deze nieuwe wijze van waterzuivering waardoor vergunningen lang op zich lieten wachten. De trappisten denken hun investering van een paar miljoen euro in enkele jaren te kunnen terug verdienen, los nog van de geldelijke steun van onder meer provincie en Europese Unie.

  23 november 2018 - 08:24