×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Meest gelezen

 • Elizabeth’s wraak op Marokkaanse koning

  Door Marc van der Linden

  Koningin Elizabeth staat bekend om haar onkreukbaarheid. Dat is bij de Oranjes wel anders. Bij Beatrix kon, vooral toen ze nog koningin was, soms het gezicht op onweer staan. Onze huidige koning kan ergernissen maar moeilijk kan verbergen en zijn grootmoeder, koningin Juliana, kon zelfs publiekelijk stampvoeten als het niet ging zoals zij wilde. Maar…

  Lees column
 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Hollandse 100 levert ruim 300.000 euro op

  Hollandse 100 levert ruim 300.000 euro op

  De vierde editie van het sportevenement de Hollandse 100 heeft een bedrag van 309.438 euro opgeleverd. Dat maakte het Lymph & Co fonds bekend via Instagram.


  De Hollandse 100 bestaat uit 10 kilometer schaatsen en twee fietsrondes van 45 kilometer rond Heerenveen voor de Stichting Lymph&Co die prins Bernhard oprichtte nadat hij genas van lymfeklierkanker. Vanwege het stormachtige winterweer besloot de organisatie kort na de start van het wielrennen een deel van het parcours te schrappen. Het schaatsgedeelte vond plaats in Thialf.

  Naast prins Bernhard deden ook onder meer prinses Margriet, prins Pieter-Christiaan en prins Maurits mee aan het sporten. Voor Maurits bleef het bij schaatsen. Hij liet de fiets staan nadat hij eerder tijdens het schaatsen keihard onderuit was gegaan.

  De voorlopige opbrengst van 309.438 euro haalt het niet bij het bedrag dat vorig jaar werd opgehaald. Toen stond de teller na afloop van het evenement op 372.000 euro. Dat bedrag zou uiteindelijk nog oplopen tot boven de vier ton.

  19 maart 2018 - 09:00