×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Negeren, die Samantha

  Door Marc van der Linden

  De Engelse zender Channel 5 zond onlangs de documentaire Meghan And The Markles: A Family At War uit. De hysterische titel zorgde ervoor dat ik er niet veel van verwachtte. Maar al snel bleek dat de documentaire goed in elkaar zat. Natuurlijk kreeg Meghan’s halfzus Samantha alle ruimte haar gal te spuwen en werd zijzelf nauwelijks kritisch…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Hier slapen WA en Máxima – binnenkijken in hun suite in Buckingham Palace

  Hier slapen WA en Máxima – binnenkijken in hun suite in Buckingham Palace

  Op dinsdagavond zullen koning Willem-Alexander en koningin Máxima een nachtje doorbrengen op Buckingham Palace slapen. Koningin Elizabeth stelt haar gasten de Belgische Suite ter beschikking.


  Deze ligt aan de achterkant van het paleis op de benedenverdieping en is vernoemd naar koning Leopold van België, een oom van koningin Victoria. Het was zijn favoriete kamer. Op zich is het de suite een verwijzing naar een pijnlijke episode voor de Oranjes. Nadat België zich had afgescheiden, werd Leopold met steun van de Britten de nieuwe koning. Hij hield echter zijn eigen suite op Buckingham Palace, bij zijn lievelingsnichtje Victoria. Het is inmiddels al decennialang in gebruik als gastenverblijf voor staatshoofden die bij Elizabeth logeren. Op moderne gemakken hoeven de koning en de koningin niet te rekenen, want de suite is nog steeds zo ingericht als in de negentiende eeuw. Het is wel een historische slaapkamer, waar vele illustere koningen en president geslapen hebben.

  22 oktober 2018 - 14:14