×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Hiddink helpt koning tijdens staatsbezoek Korea

  Bondscoach boegbeeld van economische missie

  Hiddink helpt koning tijdens staatsbezoek Korea

  Eerst een avondje stappen, dan pas zaken doen. Dat is de wijze raad van bondscoach Guus Hiddink aan ondernemers die in Zuid-Korea zaken willen doen. Een klein beetje feestvieren hoort erbij, vertelde Hiddink maandagmiddag in Seoul in een toelichting op zijn rol als lid van de koninklijke delegatie bij het staatsbezoek en als boegbeeld van de economische missie naar het Aziatische land.


  Hiddink, 'wereldberoemd' in Zuid-Korea vanwege de vierde plaats die hij bij het WK in 2002 met de voetbalploeg haalde, relativeerde zijn aanduiding als 'boegbeeld'. ''Dat klinkt heel wat, maar mijn taak is het openen van deuren voor Nederlandse bedrijven. Als ik daarbij kan helpen, doe ik het graag," preciseerde hij zijn rol. ''Ik ben de smeerolie voor het bedrijfsleven."

  Dat hij bekender is dan koning Willem-Alexander was logisch. ''Ik kom hier vaker", aldus de bondscoach die meteen 'ja' zei toen hij voor deze missie werd gevraagd. Hiddink ligt in eigen land onder vuur door de tegenvallende prestaties van Oranje. De voorbereidingen op de volgende EK-kwalificatiewedstrijden komen volgens hem door de trip echter niet in de knel. ''Het zijn maar 2 dagen."

  Direct

  Koreanen zijn heel direct, zo gaf Hiddink nog wat tips voor het bedrijfsleven. ''Als ze je vertrouwen, kun je goed zakendoen. Maar je moet wel door wat dingen heen, zoals de hiërarchie." Hiddink zag dat de jeugd opener is geworden. ''Ze hebben minder schroom dan toen ik hier 12 jaar geleden werkte."

  Die schroom en het respect voor ouderen waren destijds belemmeringen voor succes. ''Een jonge speler die een scoringskans had, wachtte op een oudere teamgenoot om die voorrang te geven. Dat was contraproductief.'' Hij vond echter de sleutel tot succes, en werd beloond met het ereburgerschap van het land en kreeg van Seoul de sleutel van de stad. Een sleutel waarmee hij nu Koreaanse deuren kon openen.

  3 november 2014 - 11:12