×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Het RIVM praat koningspaar bij over aanpak coronapandemie

  Het RIVM praat koningspaar bij over aanpak coronapandemie

  Vrijdagochtend hebben Willem-Alexander en koningin Máxima alles te horen gekregen over de landelijke aanpak van de coronacrisis. Het paar bracht een bezoek aan het RIVM in Bilthoven waar ze directeur Jaap van Dissel spraken over de maatregelen tegen verdere verspreiding van het virus.


  Maatregelen

  In het gesprek werd besproken hoe kwetsbare groepen beschermd kunnen worden en wat daarbij de rol van het RIVM zou zijn. Ook werd verteld hoe het Outbreak Management Team te werk gaat. Dit team bestaat uit een aantal deskundigen die advies geven aan de regering en zorgprofessionals.

  Werkbezoeken

  Hoewel Willem-Alexander en Máxima hun agenda’s leeg hebben moeten maken tijdens deze coronaperiode, betekent het niet dat ze stilzitten. Beiden leggen werkbezoeken af in het teken van de gezondheidscrisis. De koning ging bijvoorbeeld vorige week dinsdag langs bij de GGD in Tilburg en vrijdag bij een ziekenhuis in Zwolle.

  Samen op bezoek

  Máxima ging vrijdag op bezoek bij een bloemenkwekerij in Honselersdijk. Ook de bloemensector wordt hard geraakt door de crisis. Het bezoek aan het RIVM was het eerste dat de koning en koningin samen aflegden in het kader van corona.

  Lees ook:

  Koningsdag is dit jaar dan wel afgelast vanwege het coronavirus, maar de NOS laat de verjaardag van de koning niet ongemerkt voorbijgaan. Op 27 april wordt er in anderhalf uur tijd aandacht besteed aan de hoogtepunten van alle zes de Koningsdagen.

  Koningsdag 2020 via de buis

  Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

   

  Bron: ANP. Beeld: ANP .

  3 april 2020 - 15:43