×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Het nieuwe thema van de Koningsspelen is bekend

  De spelen vinden plaats op 17 april

  Het nieuwe thema van de Koningsspelen is bekend

  'Hand in hand' is dit jaar het thema van de Koningsspelen. Het evenement, waarbij kinderen op basisscholen samen ontbijten en allerlei actieve dingen doen, wordt sinds 2013 gehouden.


  De eerste keer waren de spelen bij de inhuldiging van koning Willem-Alexander. Sindsdien is het een jaarlijks evenement, dit jaar op 17 april.

  Richard Krajicek

  Het thema werd woensdag duidelijk bij de officiële start voor de inschrijving voor dit jaar. Op basisschool De Sterrenwacht in Hellevoetsluis trapten Richard Krajicek, initiatiefnemer, en televisiepresentatoren Ron Boszhard en Britt Dekker de achtste editie af. “Meedoen aan sport, een goed ontbijt en plezier hebben, is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Door op jonge leeftijd al te leren dat het volstrekt vanzelfsprekend is dat iedereen meedoet, willen wij met de Koningsspelen bijdragen aan een gezonde, sportieve en verbonden samenleving,” aldus Krajicek.

  LEES OOK:

  Rode draad

  Volgens de organisatie vormt ‘hand in hand’ de rode draad in alle onderdelen van de Koningsspelen. Zo ligt de focus nog meer op het bij elkaar brengen van sportaanbieders en scholen op lokaal niveau, met als doel het gezamenlijk organiseren van de Koningsspelen. Zo’n samenwerking wordt een Koningsmatch genoemd, aldus de organisatie. Ook het samen ontbijten is er een uiting van.

  Inschrijven tot en met 29 februari

  Scholen kunnen zich tot en met 29 februari inschrijven. Vorig jaar deden meer dan 1,2 miljoen kinderen van 6000 basisscholen in Nederland, het Caribisch deel van het Koninkrijk en Nederlandse scholen in het buitenland mee. De organisatie is in handen van de Krajicek Foundation van oud-tennisser Richard Krajicek. Samen met de Johan Cruyff Foundation is die initiatiefnemer van de sportieve dag. Supermarktketen Jumbo zorgt voor het ontbijt.

  Bron: ANP. Beeld: ANP

  22 januari 2020 - 13:21