×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Het Loo plaatst nieuwe sculpturen

  De 'schadelijke bijproducten van ons menselijk handelen'

  Het Loo plaatst nieuwe sculpturen

  De wereldberoemde Pools-Amerikaanse architect Daniel Libeskind heeft speciaal voor de tuin van Paleis Het Loo in Apeldoorn vier enorme sculpturen ontworpen. Prinses Beatrix komt de expositie The Garden of Earthly Worries volgende week dinsdag openen.

  De abstracte sculpturen verbeelden de elementen ozon, methaan, koolstofdioxide en distikstofmonoxide (lachgas). Deze gassen zijn volgens de architect ,,schadelijke bijproducten van ons menselijk handelen en dragen bij tot de onbalans in de natuur”.

  De paleistuin van Het Loo, ontworpen in de zeventiende eeuw, moet het paradijs voorstellen. Door de beelden in die ,,perfecte natuur” te plaatsen wil Libeskind zijn zorgen over klimaatverandering laten zien. In de tuin van Paleis Het Loo heeft nog nooit eerder moderne kunst gestaan.

  Holocaust-monument

  Libeskind ontwierp onder meer het Joods Museum in Berlijn en het masterplan voor de herbouw van het World Trade Center in New York. Hij is ook verantwoordelijk voor het nog te bouwen Holocaust Namenmonument in Amsterdam.

  Het paleis zelf is tot medio 2021 gesloten wegens verbouwing. De tuinen zijn wel open. De expositie van Libeskind is tot de heropening te zien.

  26 maart 2019 - 17:05