×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Herdenkingsdienst voor prins Friso

  Herdenkingsdienst voor prins Friso

  De koninklijke familie komt zaterdag bijeen in de Oude Kerk in Delft om met vrienden en collega's prins Friso te herdenken. Onder anderen kroonprins Haakon van Noorwegen en zijn zus Märtha Louise wonen de herdenkingsdienst bij, samen met andere vrienden en collega's. Prins Friso studeerde in Delft en het kerkelijk huwelijk van de prins met prinses Mabel in 2004 had plaats in de Oude Kerk.


  De herdenkingsdienst in Delft begint om 14.30 uur. De stad heeft een aantal verkeersmaatregelen afgekondigd. Rond de Oude Kerk op het Heilige Geestkerkhof worden hekken geplaatst. Tussen 10.00 en 18.00 uur is het gebied afgesloten. Dit geldt ook voor het Sint Agathaplein. Museum Het Prinsenhof is zaterdag dicht. Er is slechts beperkt ruimte voor publiek. Een aantal ondernemers in Delft hangt zaterdag de vlaggen halfstok.
  De NOS zendt zaterdag een extra programma uit over de herdenkingsbijeenkomst voor prins Friso. Er zal een samenvatting van de officiële plechtigheid te zien zijn en daarnaast een portret van de prins, dat zo'n 30 minuten duurt. In dit portret komen vier goede vrienden van de prins aan het woord. Ook zijn huwelijk met prinses Mabel komt aan de orde. Astrid Kersseboom presenteert de extra uitzending. Deze is vanaf 17.00 uur te zien op Nederland 1.
  Friso, de tweede zoon van prinses Beatrix en prins Claus, overleed op 12 augustus aan de gevolgen van het ski-ongeluk op 17 februari 2012 in Lech. Hij werd op 16 augustus begraven in Lage Vuursche op de begraafplaats naast kasteel Drakensteyn. Daarbij was onder anderen koning Harald van Noorwegen aanwezig, de Noorse vorst was peetvader van Friso.
  De koninklijke familie zette in september een dankwoord op de website van het Koninklijk Huis voor de steun en medeleven die ze als nabestaanden mochten ontvangen. ''Voor de warme woorden en blijken van steun en medeleven van velen in ons land en daarbuiten danken wij u van harte. Friso's betrokkenheid, loyaliteit en liefde hebben veel voor ons betekend. Zijn scherpe inzichten, humorvolle relativeringsvermogen en zelfverzekerde bescheidenheid zullen ons altijd bijblijven.''

  2 november 2013 - 07:45