×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Herdenking MH17 afgesloten

  Ook koningspaar bij bijeenkomst in de RAI

  Herdenking MH17 afgesloten

  De nationale herdenking van de vliegramp met vlucht MH17 is maandagmiddag afgesloten. Meer dan 1600 nabestaanden van slachtoffers van de MH17-vliegramp waren hiervoor bij elkaar in de Amsterdamse RAI. De aanwezigen staken bij binnenkomst een bloem in een wand waarop de namen van de slachtoffers stonden geprojecteerd. Ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren aanwezig, evenals prinses Beatrix, prinses Margriet en haar echtgenoot Pieter van Vollenhoven.


  Premier Mark Rutte sprak als eerste en constateerde: ‘Er is alleen de realiteit van 298 doden. Hun stemmen worden niet meer gehoord. Een onbezorgd tot ziens, werd een abrupt vaarwel.’

  Drie nabestaanden hielden een toespraak, een vierde las een gedicht voor. Daarna noemden nabestaanden alle namen van de 298 slachtoffers, onder wie 196 Nederlanders, gevolgd door de Last Post en een minuut stilte. De Oranjes bleven na afloop van de ceremonie binnen om met nabestaanden na te praten.

  10 november 2014 - 14:50