×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Gewoon een krans op de Dam op 4 mei

  Dodenherdenking zonder publiek

  Gewoon een krans op de Dam op 4 mei

  De koning en koningin leggen tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei een krans bij het nationale monument op de Dam in Amsterdam. Ook dit jaar zal geen uitzondering zijn, zelfs met de coronacrisis. Na twee minuten stilte en het volkslied zal Willem-Alexander een toespraak gaan houden.


  Het eerste gedeelte van de dodenherdenking gaat dus door als gepland. De rest van de avond zal er wel anders uitzien dan normaal. De herdenkingsbijeenkomst zal op 4 mei om 19.00 uur beginnen in een lege Nieuwe Kerk in Amsterdam. De schrijver Arnon Grunberg zal hier een voordracht houden. Om 19.50 schakelen de publieke zenders naar de Dam, waar de herdenking zonder publiek zal plaatsvinden.

  De koning zal de toespraak samen met Máxima houden. Jeroen Overbeek zal de presentatie verder doen. Na het leggen van de krans zal op NPO 2 Annechien Steenhuizen vanaf een plek in Rotterdam een korte indruk geven van het verloop van de dodenherdenking daar.

  Lees ook:

  Het Koninklijk Concertgebouworkest roept op tot het gezamenlijk zingen en spelen van het Wilhelmus op Koningsdag. Op deze manier wil het orkest de nationale feestdag beginnen met ‘‘een groots en positief gebaar van saamhorigheid in deze moeilijke periode.’’

  Koningsdag 2020 via de buis

  Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

   

  Bron: ANP. Beeld: ANP .

  9 april 2020 - 15:18