×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Friesland krijgt eerste Koningsspelen

  Koning reist af naar basisschool De Arke in Lemmer

  Friesland krijgt eerste Koningsspelen

  Het startsein van de Koningsspelen wordt dit jaar gegeven in Friesland. Koning Willem-Alexander doet dat vanaf de christelijke basisschool De Arke in Lemmer, zo heeft de Rijksvoorlichtingsdienst maandag bekendgemaakt.

  De koning is traditiegetrouw aanwezig bij het Koningsontbijt en geeft daarna het startsein voor de sportactiviteiten. Willem-Alexander krijgt gezelschap van minister Bruno Bruins van Sport.

  De Koningsspelen, in 2013 in het leven geroepen naar aanleiding van de inhuldiging van koning Willem-Alexander, worden dit jaar voor de zevende keer gehouden. Het thema is dit keer ‘water drinken’. Ruim 1,2 miljoen leerlingen van meer dan 6000 basisscholen doen mee.

  Het is de eerste keer dat de koning afreist naar Friesland voor de opening van de Koningsspelen. In voorgaande jaren werd het startsein gegeven vanuit Enschede, Ens, Leiden, Amsterdam, Veghel en Twello.

  25 maart 2019 - 13:50