×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Foto’s: streekbezoek aan de Veenkoloniën

  Willem-Alexander en Máxima in Groningen en Drenthe

  Foto’s: streekbezoek aan de Veenkoloniën

  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben dinsdag hun streekbezoek aan de Veenkoloniën in Groningen en Drenthe afgesloten in Emmen. Het koningspaar bezocht daar een hogeschool.


  Bij Stenden Hogeschool kregen Willem-Alexander en Máxima te horen welke rol het hoger beroepsonderwijs speelt in de sociaaleconomische ontwikkeling van Oost-Drenthe. De school speelt met het onderwijsaanbod in op regionale behoeftes, bijvoorbeeld op het gebied van toerisme, duurzame logistiek en handel.

  Het koningspaar sprak onder anderen met leerlingen van een basisschool, het middelbaar onderwijs en pabo-studenten over activiteiten om de belangstelling voor techniek in het onderwijs te stimuleren. Ook kregen Willem-Alexander en Máxima uitleg van studenten over de ontwikkeling van biocomposiet, een vezelversterkte kunststof, door middel van praktijkvoorbeelden.

  Veendam

  Willem-Alexander en Máxima begonnen hun streekbezoek eerder op de dag in het Veenkoloniaal Museum in Veendam. Het koningspaar werd bij het museum ontvangen door commissaris van de Koning in Groningen, Max van den Berg, en de burgemeester van Veendam, Sipke Swierstra.

  De koning en koningin kregen een rondleiding langs de tentoonstelling over de historie van het Veenkoloniaal gebied. Vervolgens gingen Willem-Alexander en Máxima naar het cultuurcentrum vanBeresteyn. Daar praatten ze met onderzoekers en jonge boeren uit de regio.

  Stadskanaal

  Het bezoek werd voortgezet in Stadskanaal, waar het paar door de burgemeester van de Groningse plaats werd ontvangen bij het sociale werkvoorzieningsbedrijf Wedeka.

  Wedeka werkt met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Doel van het bedrijf is om deze mensen te begeleiden naar een baan in het bedrijfsleven. Tijdens hun bezoek maakten Willem-Alexander en Máxima praatjes met medewerkers van Wedeka.

  Hierna reisden de koning en de koningin door naar Drenthe. In Tweede Exloërmond spraken ze met voor- en tegenstanders van de komst van windmolens in het gebied. In Emmer-Compascuum bracht het koningspaar vervolgens een bezoek aan Multifunctioneel Centrum De Deele. Het centrum is een belangrijke ontmoetingsplaats voor inwoners van het dorp en omstreken. In Emmen werd het bezoek uiteindelijk afgesloten.

  17 februari 2015 - 19:00