×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Foto en video: Staatsbezoek aan Denemarken begonnen

  Willem-Alexander en Máxima ontvangen door koningin Margrethe

  Foto en video: Staatsbezoek aan Denemarken begonnen

  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn dinsdag begonnen aan hun staatsbezoek aan Denemarken. Op het vliegveld van Kopenhagen werden ze verwelkomd door koningin Margrethe, prins-gemaal Henrik en bijna de gehele koninklijke familie. De Deense vorstin wilde daarmee al meteen het belang van het staatsbezoek van haar petekind onderstrepen.


  De Deense kroonprins Frederik en zijn broer prins Joachim hadden hun stropdassen aangepast voor het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Dinsdagochtend op het vliegveld van Kopenhagen droegen beiden een oranje stropdas ter ere van de komst van het Oranje-koningspaar.

  Koningin Máxima droeg kleding van de Deens-Nederlandse ontwerper Claes Iversen (Aarhus, 1977). HIj groeide op in Denemarken, maar verhuisde naar Nederland om een modelabel op poten te zetten, wat hij succesvol deed. Iversen ontwierp onder meer de herinneringspenning ter gelegenheid van de inhuldiging van koning Willem-Alexander en de bruidsjurk van Viktória Cservenyák, de echtgenote van prins Jaime.

  Het was een hartelijke ontvangst op het zonnige, maar zeer koude en winderige vliegveld, waar koningin Margrethe met haar familie de Nederlandse gasten opwachtte. Kroonprinses Mary en de prinsessen Marie en Benedikte lieten hun omhelzingen volgen door een diepe kniebuiging. Deze zogenoemde reverence is aan het Nederlandse hof al onder koningin Juliana afgeschaft, maar onder andere in Denemarken, Spanje en Groot-Brittannië hoort het nog tot de gebruiken.

  Video: de ontvangst op de luchthaven van Kopenhagen:

  Koning Willem-Alexander inspecteerde samen met koningin Margrethe, zijn peettante, de erewacht alvorens met haar naar Fredensborg Slot te rijden voor een tweede ontvangst en een kort privégesprek. Daarna gaan Willem-Alexander en Máxima terug naar de hoofdstad voor een ontmoeting met minister-president Helle Thorning-Schmidt en een lunch met Deense en Nederlandse zakenlieden.

  Video: aankomst bij Paleis Fredensborg:

  17 maart 2015 - 10:28