×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Foto’s: Prinses Beatrix onthult nieuw bezoekerscentrum Kinderdijk

  'Een panoramisch uitzicht over het grootste molencomplex ter wereld'

  Foto’s: Prinses Beatrix onthult nieuw bezoekerscentrum Kinderdijk

  Prinses Beatrix heeft zaterdagavond met een simpele druk op de knop het bezoekerscentrum onthuld én geopend van het Unesco Werelderfgoed Kinderdijk. Daar kunnen nu ook bezoekers uit de ruimte terecht, zo vertelde Boris van der Ham, voorzitter van de stichting Werelderfgoed Nederland.

  Om hen welkom te heten werd speciaal muziek gespeeld uit Star Wars en ET. “Wat zou je die bezoekers willen laten zien? Ons werelderfgoed natuurlijk en dus Kinderdijk”, bedacht Van der Ham.

  Met het bezoekerscentrum is een al sinds 1997, toen Kinderdijk werelderfgoed werd, gekoesterde wens in vervulling gegaan. De ruim 300.000 betalende bezoekers kunnen daardoor beter worden ontvangen, en wellicht kunnen de naar schatting 400.000 overige, niet betalende toeristen ook worden verleid om een kaartje te kopen of souvenirs te kopen.

  Beschermvrouw

  Prinses Beatrix verrichtte de opening in haar functie als beschermvrouw van de vereniging De Hollandsche Molen. Volgens de overlevering is het behoud van een deel van de molens te danken aan een bezoek van haar moeder koningin Juliana in 1959, toen het hoogheemraadschap en de provincie plannen hadden om de niet meer in gebruik zijnde molens af te breken. Kort na het koninklijk bezoek waren die plannen echter van tafel.

  De prinses kreeg bij de opening een korte rondleiding door het nieuwe bezoekerscentrum en voorafgaand aan het feestprogramma had ze een kort gesprek met enkele van de 220 vrijwilligers. Een van de vrijwilligers was aanwezig dankzij ‘ambulance wens’ – als een van haar eigen laatste wensen.

  8 september 2019 - 08:12