×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Meest gelezen

 • Elizabeth’s wraak op Marokkaanse koning

  Door Marc van der Linden

  Koningin Elizabeth staat bekend om haar onkreukbaarheid. Dat is bij de Oranjes wel anders. Bij Beatrix kon, vooral toen ze nog koningin was, soms het gezicht op onweer staan. Onze huidige koning kan ergernissen maar moeilijk kan verbergen en zijn grootmoeder, koningin Juliana, kon zelfs publiekelijk stampvoeten als het niet ging zoals zij wilde. Maar…

  Lees column
 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Foto’s – Máxima’s eerste dag in Pakistan

  Koningin prijst toegankelijkheid financiële diensten

  Foto’s – Máxima’s eerste dag in Pakistan

  Koningin Máxima heeft Pakistan dinsdag geprezen voor de steeds grotere toegang die burgers er krijgen tot financiële diensten. Ze deed dat tijdens een toespraak in de hoofdstad Islamabad, waarbij onder anderen ook Wereldbank-president Jim Yong Kim aanwezig was.


  De koningin, die dinsdag aan een driedaags VN-werkbezoek begon, zei vereerd te zijn om 'eindelijk' in Pakistan te zijn. Ze heeft de ontwikkelingen in het Aziatische land al geruime tijd gevolgd, en Pakistan is nu beland op een nieuw niveau van actie, aldus Máxima.

  Ze sprak haar waardering uit voor de gepresenteerde ambitieuze plannen van Pakistan, dat wil dat in 2020 50 procent van de bevolking toegang heeft tot financiële diensten als verzekeringen, sparen, geld overmaken en leningen. Nu heeft maar 11 procent van de Pakistanen toegang tot een bankdienst. ,,Het is een grote stap naar toegang voor iedereen", aldus de koningin.

  Pakistan toonde zich bij mondde van de gouverneur van de centrale bank en de minister van Financiën zeer vereerd met het bezoek en met de steun die daaruit sprak voor de nationale plannen.

  Ontvangst door de premier

  Máxima is dinsdagmorgen in Islamabad ook ontvangen door premier Nawaz Sharif. In zijn ambtswoning voerde ze in haar rol als speciaal pleitbezorger van de Verenigde Naties een gesprek over de manier waarop het Aziatische land de toegang tot financiële diensten kan verbeteren en verhogen.

  Eerder had de koningin de inspanningen van Pakistan op dat gebied geprezen. De regering heeft zich fikse doelen gesteld. De helft van de bevolking moet tegen 2020 die toegang hebben. Volgens Máxima is dat een mooi doel, maar zijn er nog vol veel uitdagingen te overwinnen. Een plan hebben is één, maar uitvoeren is twee, zei Máxima kort voor de ontmoeting met de premier in een paneldiscussie over de ambities van Pakistan.

  De koningin had Sharif vorige maand al ontmoet in Davos. Bij de start van het gesprek kwam ze daar ook op terug. Ze wilde weten hoe lang na hun ontmoeting hij nog in Zwitserland was gebleven. Sharif was de dag erna vertrokken.

  9 februari 2016 - 17:51