×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Meest gelezen

 • Elizabeth’s wraak op Marokkaanse koning

  Door Marc van der Linden

  Koningin Elizabeth staat bekend om haar onkreukbaarheid. Dat is bij de Oranjes wel anders. Bij Beatrix kon, vooral toen ze nog koningin was, soms het gezicht op onweer staan. Onze huidige koning kan ergernissen maar moeilijk kan verbergen en zijn grootmoeder, koningin Juliana, kon zelfs publiekelijk stampvoeten als het niet ging zoals zij wilde. Maar…

  Lees column
 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Foto’s: Laurentien opent Week van de Alfabetisering

  Prinses reikt prijzen uit in Den Haag

  Foto’s: Laurentien opent Week van de Alfabetisering

  Prinses Laurentien heeft maandag de Week van de Alfabetisering geopend. De aftrap voor de themaweek van de Stichting Lezen & Schrijven, waarvan Laurentien erevoorzitter is, vond plaats op het Binnenhof in Den Haag.


  Tijdens de lancering van de Week van de Alfabetisering werden de Nationale Alfabetiseringsprijzen uitgereikt. De Kraamvogel won in de categorie Agendering, het project Kijk en Lees was de winnaar in de categorie Preventie en Taal en ouderenbetrokkenheid ging in de categorie Taalscholing naar huis met de prijs. Ze wonnen ieder een bedrag van 2500 euro.

  De Week van de Alfabetisering vindt elk jaar plaats rond 8 september, Wereldalfabetiseringsdag. Tijdens de Week van de Alfabetisering, die dit jaar loop tot 13 september, zijn er duizenden activiteiten in Nederland die de aandacht vestigen op laaggeletterdheid.

  7 september 2015 - 14:15