×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Fotos: Blauw Bloed licht fotoarchief ANP uit in nieuw programma

  De 'Prinsen & prinsessen uit het ANP-archief'

  Fotos: Blauw Bloed licht fotoarchief ANP uit in nieuw programma

  Het EO-programma Blauw Bloed trapt het nieuwe tv-seizoen zaterdag af met de nieuwe rubriek ‘Prinsen & prinsessen uit het ANP-archief’. De komende vijftien weken belicht Blauw Bloed samen met fotospecialist Peter van den Doel een groot aantal foto’s uit de archieven van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP).

  De koninklijke fotocollectie bevat ruim honderdduizend analoge zwart-witfoto’s en kleurenfoto’s die gemaakt zijn tussen 1948 tot en met de jaren 80. Het ANP nam het initiatief om een groot deel van deze foto’s te digitaliseren. Voor Blauw Bloed selecteert en bespreekt Van den Doel wekelijks een aantal foto’s aan de hand van wisselende thema’s.

  In het eerste deel (zaterdagavond, NPO 2, 19.15 uur) staan archiefbeelden van Beatrix en Claus als paar centraal. Peter van den Doel: “We zien op veel foto’s een gelukkig en verliefd paar. Het mooie is dat je op alle foto’s de verbinding tussen deze twee mensen kan voelen. En daarbij is het ook nog eens een mooi paar.”

  Voor foto- en royaltyliefhebbers hebben het ANP en Blauw Bloed een nieuwe website geopend waarop de mooiste foto’s zijn gerangschikt van de koninklijke familie.

  7 september 2019 - 17:10