×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Filip en Mathilde op staatsbezoek naar Nederland’

  Aldus Belgische koning tegenover journalisten

  Koning Filip komt volgend jaar op staatsbezoek naar Nederland. Dat heeft de koning onlangs zelf aan Belgische journalisten toevertrouwd. Het is nog niet officieel aldus de koning, maar de voorbereidingen zijn wel begonnen. De Rijksvoorlichtingsdienst wilde dinsdag geen reactie geven. De Belgische koning is ook van plan naar Japan te gaan, aldus het Belgische weekblad Story.


  Het laatste staatsbezoek uit België was in 2000 toen Filips ouders koning Albert II en koningin Paola op visite kwamen bij koningin Beatrix. Die beantwoordde het bezoek zes jaar later. Prins Willem-Alexander en prinses Máxima gaven toen de eerste dag in Antwerpen en Brussel ook acte de presence. Koning Filip en koningin Mathilde kwamen in november 2013 al naar Den Haag voor hun eerste kennismakingsbezoek na de Belgische troonswisseling.

  Filip heeft net zijn eerste staatsbezoek afgerond sinds hij op 21 juli 2013 koning werd. Met koningin Mathilde was hij ruim een week in China. Later dit jaar gaat hij ook op staatsbezoek in Polen. De Belgische koning volgt daarmee een parcours dat lijkt op dat van zijn eveneens in 2013 op de troon gekomen Nederlandse collega Willem-Alexander. Die begon zijn reeks staatsbezoeken vorig jaar al in Polen, bezocht ook Japan en gaat dit najaar naar China.

  21 juli 2015 - 22:21