×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Erwin Olaf trots op het koningshuis

  Een verbindend element binnen een verdeelde democratie

  Erwin Olaf trots op het koningshuis

  Fotograaf Erwin Olaf vond het leuk om koning Willem-Alexander en zijn gezin te fotograferen. Dat zegt Olaf, die vorig jaar werd gevraagd de Oranjes op de gevoelige plaat vast te leggen voor hun kerstkaart, tijdens de opening van zijn dubbeltentoonstelling in het Gemeentemuseum en het Fotomuseum in Den Haag.

  “Ik ben trots op het koningshuis, omdat het een verbindend element is, binnen een af en toe zeer verdeelde democratie”, aldus de fotokunstenaar. Een sessie in het Paleis op de Dam had “iets magisch. Het overkomt je maar een paar keer in je carrière als fotograaf dat alles op zijn plek lijkt te vallen: de techniek, het licht, het poseren, de composities, maar ook de sfeer.”

  Daar laat Olaf het, wat betreft de koninklijke opdracht betreft, ook bij. Veel meer dan dat het “leuk” was om met de Oranjes te werken, verklapt hij niet. Net alsof hij er een dokterspraktijk op nahoudt, grapt Olaf: “Met een beroepsgeheim.”

  In het Fotomuseum kan de bezoeker ontdekken hoe Olaf de ontwikkeling doormaakte tot de sterartiest van nu, wiens latere werk tegelijk in het Gemeentemuseum te bewonderen is. In het Gemeentemuseum is bijna overwegend vrij werk vanaf de eeuwwisseling te bezichtigen. Olaf besloot er echter ook een klein aantal foto’s te tonen die hij in opdracht maakte: waaronder de spraakmakende recente platen van koning Willem-Alexander en zijn gezin. De dubbeltentoonstelling is vanaf zaterdag te bewonderen.

  15 februari 2019 - 08:58