×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Erwin L duikt op bij bezoek koning en koningin

  Duitse politie leidt waxinehouder-gooier weg

  Erwin L duikt op bij bezoek koning en koningin

  De Duitse politie heeft een confrontatie tussen koning Willem-Alexander en koningin Máxima met de man die een waxinelichthouder naar de Gouden Koets gooide voorkomen.


  De man dook op in Münster vlak voordat de koning en koningin daar zouden aankomen. Hij had een bord met enkele leuzen bij zich. Of de man door de Nederlandse beveiligers is herkend of dat de Duitse politie wist met wie men te maken had, is niet bekend. De man gooide in 2010 een waxinelichthouder naar de Gouden Koets. Daarna zat hij geruime tijd vast. In Nederland krijgt hij vaak een verbod om zich in de buurt van leden van de koninklijke familie op te houden. Reden voor zijn strijd tegen de Oranjes is zijn overtuiging dat deze familie onrechtmatig op de troon zou zitten. De man zat lange tijd vast vanwege de beoordeling van zijn psyche. Hij is volledig ontoerekeningsvatbaar, meende de psychiater die hem onderzocht en zijn dossier las. De psychiater dichtte hem een ‘allesomvattende waanstoornis van het gemengde achtervolgings- en grootheidstype’ toe die de verdachte ‘verhindert […] het ontoelaatbare van zijn handelen in te zien’, en stelde dat ‘ziekte-inzicht niet aanwezig is’. Ook wees hij op dreigende recidive. De man zou niet alleen de Oranjes hebben bedreigd, maar ook zijn eigen familie. 

   

   

  27 mei 2014 - 09:08