×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Negeren, die Samantha

  Door Marc van der Linden

  De Engelse zender Channel 5 zond onlangs de documentaire Meghan And The Markles: A Family At War uit. De hysterische titel zorgde ervoor dat ik er niet veel van verwachtte. Maar al snel bleek dat de documentaire goed in elkaar zat. Natuurlijk kreeg Meghan’s halfzus Samantha alle ruimte haar gal te spuwen en werd zijzelf nauwelijks kritisch…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander laat vakantierust niet verstoren door medailles

  EK-prestaties zorgen voor drukte bij koning Filip

  Willem-Alexander laat vakantierust niet verstoren door medailles

  De Belgische koning Filip laat deze dagen regelmatig van zich horen. Telkens wanneer België bij de Europese kampioenschappen die in verschillende sporten tegelijk worden gehouden, een medaille wint, volgt er via sociale media in twee talen een felicitatie. Vrijdagavond nog na de bronzen plak van Marten Van Riel bij de triatlon. ,,Trots!”, voegde het paleis er namens de koning aan toe.


  Zijn Nederlandse collega koning Willem-Alexander heeft het rustiger. Niet omdat Nederland bij onder meer zwemmen, turnen, wielrennen en atletiek, geen eremetaal heeft binnengehaald – integendeel – maar omdat er voor Europese medailles geen gelukwensen de deur uit gaan.

  ,,Gouden medaillewinnaars van WK’s en Olympische Spelen krijgen doorgaans een directe felicitatie”, zo verduidelijkte de Rijksvoorlichtingsdienst vrijdag desgevraagd het koninklijk beleid. Dat scheelde de adjudanten die de voorbije dagen dienst hadden een hoop werk, want Nederland stond vrijdagavond op 32 medailles, waaronder twaalf gouden.

  De koning, die samen met Máxima dus wel de hockeyvrouwen feliciteerde met hun wereldtitel, heeft overigens nog wel een andere 'beloning' achter de hand: de tweejaarlijkse uitblinkerslunch, waarvoor Nederlanders worden uitgenodigd die in hun discipline, werk of hobby een bijzondere prestatie hebben geleverd.

  10 augustus 2018 - 20:14