×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander laat vakantierust niet verstoren door medailles

  EK-prestaties zorgen voor drukte bij koning Filip

  Willem-Alexander laat vakantierust niet verstoren door medailles

  De Belgische koning Filip laat deze dagen regelmatig van zich horen. Telkens wanneer België bij de Europese kampioenschappen die in verschillende sporten tegelijk worden gehouden, een medaille wint, volgt er via sociale media in twee talen een felicitatie. Vrijdagavond nog na de bronzen plak van Marten Van Riel bij de triatlon. ,,Trots!”, voegde het paleis er namens de koning aan toe.


  Zijn Nederlandse collega koning Willem-Alexander heeft het rustiger. Niet omdat Nederland bij onder meer zwemmen, turnen, wielrennen en atletiek, geen eremetaal heeft binnengehaald – integendeel – maar omdat er voor Europese medailles geen gelukwensen de deur uit gaan.

  ,,Gouden medaillewinnaars van WK’s en Olympische Spelen krijgen doorgaans een directe felicitatie”, zo verduidelijkte de Rijksvoorlichtingsdienst vrijdag desgevraagd het koninklijk beleid. Dat scheelde de adjudanten die de voorbije dagen dienst hadden een hoop werk, want Nederland stond vrijdagavond op 32 medailles, waaronder twaalf gouden.

  De koning, die samen met Máxima dus wel de hockeyvrouwen feliciteerde met hun wereldtitel, heeft overigens nog wel een andere 'beloning' achter de hand: de tweejaarlijkse uitblinkerslunch, waarvoor Nederlanders worden uitgenodigd die in hun discipline, werk of hobby een bijzondere prestatie hebben geleverd.

  10 augustus 2018 - 20:14