×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Eikenhorst en Huis ten Bosch ’niet beschikbaar’

  Kersttoespraak vanuit paleis Noordeinde

  Eikenhorst en Huis ten Bosch ’niet beschikbaar’

  Ook dit jaar is er op Eerste Kerstdag een toespraak van koning Willem-Alexander. Maar waar velen verwachtten dat hij dit vanuit zijn gerenoveerde woonpaleis zou doen, blijkt dit niet geval. Dat onthult Marc van der Linden in zijn wekelijkse column.


  De kerstboodschap komt er, maar waarvandaan, dat is nog de vraag. Zeker is dat de koning de Nederlanders op Eerste kerstdag niet zal toespreken vanuit Villa Eikenhorst. Maar evenmin vanuit Paleis Huis ten Bosch, zo blijkt uit de column van Marc van der Linden in Weekend. Hij vernam uit betrouwbare bron dat de toespraak nog niet opgenomen kon worden, omdat de kans dat er iets mis zou gaan te groot was. De dag stond al gepland, maar die valt nu dus precies in de week dat er de grootste chaos wordt verwacht in zowel Eikenhorst als Huis ten Bosch. Willem-Alexander heeft zijn kerstboodschappen altijd opgenomen in de villa op de Horsten. Het zou mooi zijn om juist deze kerstboodschap vanuit de nieuwe woning, Paleis Huis ten Bosch, te laten komen. Want heel Nederland weet immers dat het gezin in die periode overgaat. Maar… de kerstboodschap wordt altijd ruim voor 25 december opgenomen. En wil de koning dan al een ploeg hebben in het paleis, dat wellicht nog niet helemaal af is en waar in elk geval de mogelijke kinderziektes nog niet ontdekt zijn? Nee, zo oordeelde men. En dus komt de kerstboodschap van 2018 voor een keer niet vanuit de woning van het staatshoofd, maar vanaf een andere locatie. Ik gok op paleis Noordeinde,’ aldus de hoofdredacteur van tijdschrift Royalty. In Hofkringen wordt dat laatste bevestigd.

  12 december 2018 - 08:30