×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Eet Willem-Alexander vanavond in een tent?

  De presidentiële residentie is te klein om iedereen een plek te bieden.

  Eet Willem-Alexander vanavond in een tent?

  De Israëlische president Reuven Rivlin heeft een serieus ruimteprobleem voor het diner dat hij woensdagavond aanbiedt aan staatshoofden en regeringsleiders die een dag later in Jeruzalem het Wereld Holocaust Forum bijwonen.


  Extra tenten

  Rond de woning zijn dan ook tenten opgezet om ook delegatieleden en beveiliging een plek te bieden. De staf van de president hoopt alleen dat de weergoden zich inhouden. Er is voor Jeruzalem een waarschuwing uitgegeven voor sneeuw en hevige regenval. Dat zou het verblijf in de tenten minder aangenaam maken. De Israëlische televisie liet dinsdagavond zien dat het in de keuken al een en al bedrijvigheid is.

  LEES OOK:

  Poetin slaat etentje over

  Koning Willem-Alexander is een van de gasten bij het diner. Hij wordt woensdagmiddag op het Ben Goerion-vliegveld in Tel Aviv verwacht. Tijdens het samenzijn houdt gastheer Rivlin een toespraak, die namens de buitenlandse genodigden zal worden beantwoord door de Spaanse koning Felipe. Die heeft als een van zijn extra historische titels ‘koning van Jeruzalem.’ De Russische president Vladimir Poetin slaat het etentje over en komt pas donderdag voor een verblijf van twaalf uur naar de Israëlische hoofdstad.

  Verkeerschaos

  Poetin is een van de sprekers tijdens het Forum en koppelt ook een uitstapje naar Bethlehem aan zijn bliksembezoek. Daar kan hij praten met de Palestijnse president Mahmoud Abbas. Een andere spreker bij het Forum dat wordt gehouden in het Holocaust-herinneringscentrum Yad Vashem is de Britse troonopvolger prins Charles, die overkomt van het Wereld Economisch Forum in Davos.

  De Israëli’s krijgen niets mee van het evenement of de buitenlandse gasten, die overal van het publiek worden afgeschermd. Rondom de presidentiële residentie waren dinsdag al straten afgezet en ook voor het King David Hotel, waar de meeste gasten verblijven, waren al schermen opgezet. Waar de bewoners van Jeruzalem wel mee te maken krijgen zijn wegversperringen, verkeerschaos en afsluiting van de weg tussen Jeruzalem en Bethlehem wanneer Poetin daar heen gaat.

  22 januari 2020 - 09:46