×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Eerste officiële ontvangst op Paleis Huis ten Bosch

  Willem-Alexander ontvangt de president van Ecuador

  Eerste officiële ontvangst op Paleis Huis ten Bosch

  Koning Willem-Alexander heeft zijn eerste officiële ontvangst op Paleis Huis ten Bosch achter de rug. De president van Ecuador, Lenín Moreno Carcés, was de eerste buitenlandse hoogwaardigheidsbekleder die de koning op audiëntie ontving.

  Garcés en zijn vrouw kwamen vrijdagochtend langs op Paleis Huis ten Bosch, dat jarenlang is verbouwd. De president werd ontvangen in een bijzonder vertrek, de tot ‘DNA-kamer’ omgedoopte Groene Salon. De wandversiering bestaat uit 60.000 baksteentjes die het DNA van het koningspaar en prinses Amalia vormen.

  Niet alleen de Groene Salon werd onder handen genomen, heel Paleis Huis ten Bosch is gerenoveerd. Willem-Alexander bleef na zijn inhuldiging in 2013 op de Eikenhorst in Wassenaar wonen, terwijl zijn woonpaleis voor ruim 63 miljoen euro werd verbouwd. Begin januari verhuisde het koninklijk gezin naar Den Haag. Na die verhuizing werd er nog afrondend werk gedaan aan het paleis.

  Eind vorige maand kregen Willem-Alexander en Máxima staatssecretaris Raymond Knops van Koninkrijksrelaties op bezoek. Daarmee werd Huis ten Bosch officieel in gebruik genomen. De Ecuadoraanse president ging vrijdagochtend langs in het kader van zijn werkbezoek aan Nederland. Vrijdagmiddag spreekt hij met minister van Volksgezondheid en vicepremier Hugo de Jonge.

  12 juli 2019 - 16:37