×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Duitsers genieten nog na van bezoek Willem-Alexander en Máxima

  In de Duitse deelstaten Rijnland-Palts en Saarland is zaterdag de rust teruggekeerd na het driedaagse werkbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Maar in lokale media en op internet ijlt de koninklijke visite nog na. "Veel dank voor het koninklijk bezoek. Het heeft ons zeer verheugd", liet minister-president Tobias Hans na afloop weten.


  Volgens Saarland was de visite extra bijzonder: sinds 1914, toen de Duitse keizer langskwam, was er volgens de Staatskanselarij geen vergelijkbaar bezoek meer geweest. De groothertogelijke familie van buurland Luxemburg werd daarbij gemakshalve vergeten, want groothertog Henri was de laatste jaren een aantal malen in de Duitse bondsstaat.

  En na het vertrek van het koningspaar kon ook hotel La Maison in Saarlouis een lang gekoesterd geheim onthullen. "We konden het eerder niet verklappen, maar Willem-Alexander en Máxima waren tijdens hun korte bezoek in ons hotel te gast", aldus de gelukkige directeur, die op Instagram ook een foto plaatste met het 'niederländische Königspaar'.

  De politie van Saarland, die heel ongebruikelijk alle activiteiten rond het koninklijk bezoek op sociale media deelde, was dolblij dat koning en koningin voor vertrek vanaf het vliegveld van Saarbrücken nog even poseerden met het hele team dat hen de afgelopen dagen door de deelstaat had gereden.

  "Bye, bye. We nemen afscheid van het Nederlandse koningspaar en hopen dat wij "MAXIMA(L)" half zo lang hoeven wachten op het volgende koninklijke staatsbezoek", twitterde de Polizei Saarland. Eén Saarlandse twitteraar juichte het koninklijk bezoek toe, maar sprak tevens de wens uit in het vervolg verschoond te blijven van boven Saarland oefenende Nederlandse luchtmachtvliegtuigen "die bij ons in de lucht rellen schoppen."

  13 oktober 2018 - 16:05