×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Negeren, die Samantha

  Door Marc van der Linden

  De Engelse zender Channel 5 zond onlangs de documentaire Meghan And The Markles: A Family At War uit. De hysterische titel zorgde ervoor dat ik er niet veel van verwachtte. Maar al snel bleek dat de documentaire goed in elkaar zat. Natuurlijk kreeg Meghan’s halfzus Samantha alle ruimte haar gal te spuwen en werd zijzelf nauwelijks kritisch…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Dordrechts Museum verwacht koninklijke gasten

  ’Tentoonstelling over Willem II ook interessant voor de Oranjes‘

  Dordrechts Museum verwacht koninklijke gasten

  Het Dordrechts Museum denkt met de tentoonstelling Willem II - Kunstkoning de interesse te wekken van koninklijke gasten. Koning Willem-Alexander opent op 4 maart de expositie over de kunstcollectie en het leven van zijn voorvader Willem II. ''Maar ik kan me voorstellen dat het ook voor andere leden van de koninklijke familie leuk is om deze tentoonstelling te zien'', zegt museumdirecteur Peter Schoon in AD De Dordtenaar.


  Prinses Beatrix bezocht het museum wel vaker buiten het zicht van de camera's. Schoon zou niet verbaasd zijn als de prinses het museum opnieuw met een bezoekje vereert. De tentoonstelling wordt volgens de krant de grootste in de geschiedenis van het Dordrechts Museum.

  De eerste kunstwerken uit de omvangrijke kunstverzameling van koning Willem II zijn inmiddels in Dordrecht gearriveerd. Her en der hangt al een schilderij aan de muur. Veel zalen staan nog vol onuitgepakte transportkisten en die komen niet allemaal uit Sint-Petersburg, waar de expositie tot vorige maand in de Hermitage te zien was. Speciaal voor de Nederlandse editie van de tentoonstelling zenden ook eigenaren uit onder meer Frankrijk en Amerika meesterwerken in.

  Willem-Alexander, die volgens Schoon zelf ook kunst verzamelt, woont op 4 maart een korte ceremonie in de Augustijnenkerk bij. Daarna krijgt de koning een rondleiding door de expositiezalen, die voor de gelegenheid in de 19e-eeuwse kleuren blauw en oranje zijn geschilderd.

  11 februari 2014 - 11:56