×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Deze prinses viert vandaag haar 77e verjaardag!

  Hint: ze is geboren in Canada

  Deze prinses viert vandaag haar 77e verjaardag!

  Deze vrolijke prinses studeerde onder andere kunstgeschiedenis in Montpellier en heeft maar liefst 11 kleinkinderen. Weet jij al over wie we het hebben?


  Prinses Margriet is jarig

  Margriet Francisca werd op 19 januari 1943 in het Civic Hospital in Ottawa (Canada) geboren. Ze is geboren als Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, Prinses van Lippe-Biesterfeld. De prinses is de derde dochter van Prinses Juliana en Prins Bernhard en heeft drie zussen: Beatrix, Irene en Christina (1947-2019).

  Peet Roosevelt

  Op 29 juni 1943 werd de Prinses in de St. Andrews Church in Ottawa gedoopt. Naast onder meer president Franklin Roosevelt trad ook De Nederlandse koopvaardij als peet op, uit waardering voor de belangrijke rol die de Koopvaardij tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft gespeeld. Na de bevrijding kwam de Prinses met haar ouders en zussen op 2 augustus 1945 voor het eerst in Nederland. Het gezin ging wonen op Paleis Soestdijk in Baarn.

  prinses margriet jarig

  Kunstgeschiedenis in Montpellier

  De Prinses ging naar de lagere school De Werkplaats in Bilthoven. Vanaf de derde klas stapte ze over naar de Nieuwe Baarnse School. Haar middelbare school volgde zij op het Baarns Lyceum, waar zij in 1961 het diploma Gymnasium-A behaalde.

  Na haar middelbare school volgde de prinses een jaar lang colleges in de Franse letteren, geschiedenis en kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Montpellier in Frankrijk. Daarna schreef zij zich in als student Rechten aan de Rijksuniversiteit Leiden. Zij volgde daar een inleiding in de rechtswetenschappen, staatsrecht, Romeins recht en enkele sociale vakken. Daarna volgde Margriet de opleiding tot Helpster Eerste klasse van het Rode Kruis in ziekenhuis De Lichtenberg in Amersfoort.

  Haar grote liefde

  Tijdens haar studie in Leiden ontmoette Margriet Pieter van Vollenhoven. Op 10 maart 1965 werd hun verloving bekend gemaakt. Op 10 januari 1967 voltrok burgemeester H.A.M.T Kolfschoten het huwelijk op het stadhuis aan de Javastraat in Den Haag, waarna het huwelijk kerkelijk werd ingezegend door prof. H. Berkhof in de Grote of St. Jacobskerk.

  Het echtpaar ging wonen in de rechtervleugel van Paleis Het Loo in Apeldoorn. In 1975 verhuisde het gezin naar Huis Het Loo dat Margriet en Pieter dichtbij Paleis Het Loo hebben laten bouwen.

  prinses margriet jarig

  (Klein)kinderen

  Prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven hebben vier zonen: Maurits (1968), Bernhard (1969), Pieter-Christiaan (1972) en Floris (1975). Margriet en Pieter hebben elf kleinkinderen:

  • Prins Maurits en Prinses Marilène: Anna (2001), Lucas (2002) en Felicia (2005);
  • Prins Bernhard en Prinses Annette: Isabella (2002), Samuel (2004) en Benjamin (2008);
  • Prins Pieter-Christiaan en Prinses Anita: Emma (2006) en Pieter (2008);
  • Prins Floris en Prinses Aimée: Magali (2007), Eliane (2009) en Willem Jan (2013).

  Bron en beeld: Koninklijk huis

  19 januari 2020 - 08:06