×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Deense koningin bewondert Beatrix

  Vanavond in speciale TV Show

  Deense koningin bewondert Beatrix

  Koningin Margrethe van Denemarken bewondert de manier waarop prinses Beatrix omgaat met de tegenslagen in haar leven. Dit zegt de Deense vorstin in de TV Show Special Thank You Beatrix die de TROS vrijdagavond uitzendt op Nederland 1, ter ere van de 76e verjaardag van de prinses.


  "Ze is een geweldige persoonlijkheid. En ze heeft heus geen gemakkelijk leven. Ze is opgewassen tegen complicaties in haar leven en daarin bewonder ik haar zeer. Ze is nu alleen en met het ski-ongeluk van prins Friso, wat er er nog eens bijkomt, maakt dat ik denk dat ze een buitengewone vrouw is", zegt de Deense koningin in de uitzending.

  Onder de noemer Thank You Beatrix halen staatshoofden, regeringsleiders en politieke kopstukken in het TROS-programma herinneringen op aan hun ontmoetingen met Beatrix ten tijde dat ze koningin van Nederland was. "Topmannen en -vrouwen uit de wereld van politiek en diplomatie vertellen over hun ervaring met Beatrix als koningin en hebben vaak ook een persoonlijke boodschap voor onze vorstin die 33 jaar op de troon zat", kondigt Ivo Niehe aan.

  Persoonlijke verhalen

  Naast de Deense koningin tekent Niehe persoonlijke verhalen op van oud-bondspresident van Duitsland Richard von Weizsäcker en de voormalige keizerin van Perzië Farah Diba. Maar ook president Shimon Peres van Israël en Abdullah Gül van Turkije vertellen over Beatrix, evenals ex-premier Mary Robinson van Ierland en de Indiase politica Sonia Gandhi.

  Kofi Annan heeft een persoonlijke boodschap voor Beatrix. "Ik moet u waarschuwen. Met pensioen gaan is hard werken", zegt de voormalig secretaris-generaal van de VN.

  Thank You Beatrix is te zien vanaf 21.40 uur. Aan het begin van de vrijdagavond, om 18.15 uur, besteedt ook EenVandaag aandacht aan de verjaardag. "Voor iedereen had zij een andere betekenis en telkens had zij een andere rol; die van troostende moeder des vaderlands, de zakelijke kabinetsformateur, symbool van ons land tijdens staatsbezoeken en de laatste jaren vooral de moeder en oma die in haar privéleven veel te verwerken kreeg. In EenVandaag een voorzichtige analyse van de persoon Beatrix van Oranje, door de ogen van twee actrices die haar hebben gespeeld: Willeke van Ammelrooy en Mara van Vlijmen", staat in een aankondiging van de actualiteitenrubriek.

  31 januari 2014 - 10:23