×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • De Roy van Zuydewijn in Tweede Kamer

  Korte ontmoeting met premier Rutte

  De Roy van Zuydewijn in Tweede Kamer

  Edwin de Roy van Zuydewijn is aanwezig bij het debat in de Tweede Kamer waarin zijn zaak aan de orde gaat komen. Hij arriveerde bij aanvang van de vergadering in de grote zaal van de Tweede Kamer. Even eerder zag hij buiten bij de ingang van de Tweede Kamer premier Mark Rutte. De twee schudden elkaar de hand.


  Prins Bernhard heeft de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging onderzoek laten doen naar Edwin de Roy van Zuydewijn, die op dat moment een relatie had met zijn kleindochter prinses Margarita. De Roy van Zuydewijn meent dat hij altijd door de overheid is gedwarsboomd sinds hij wilde trouwen met Margarita.

  De tribune van de Kamer is geen onbekend terrein voor De Roy van Zuydewijn. Hij woonde er eerder debatten bij die hem aangingen.

  SP-Kamerlid Ronald van Raak zei woensdag in de Tweede Kamer dat het kabinet excuses moet maken aan Edwin de Roy van Zuydewijn voor het onderzoek dat op verzoek van prins Bernhard naar hem is gedaan.

  Van Raak stelde dat ''het deksel nu voor een deel van de doofpot is. De Roy van Zuydewijn had gelijk". Hij noemde het ook heel opmerkelijk dat de regering niet op de hoogte was van het onderzoek door de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging en de BVD, de voorloper van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst AIVD.

  De PvdA wil dat burgers nooit meer opdracht voor onderzoek door geheime diensten of de politie kunnen geven, ook niet als ze van koninklijke bloede zijn. PvdA-Kamerlid Jeroen Recourt wil de garantie dat dit niet meer mogelijk is.

  Hij vroeg of er na het onderzoek dat prins Bernhard liet instellen naar Edwin de Roy van Zuydewijn, afspraken zijn gemaakt om herhaling te voorkomen.

  4 december 2013 - 11:24