×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • De oudste drager van de Militaire Willemsorde

  Margriet en van Vollenhoven ontmoeten bekende veteraan

  De oudste drager van de Militaire Willemsorde

  Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven hebben vrijdag in Arnhem de 75-jarige herdenking van de Slag om Arnhem bijgewoond. In de Eusebiuskerk luisterden ze naar de speeches van onder anderen minister Ferd Grapperhaus van Justitie en burgemeester Ahmed Marcouch. Tevens spraken ze met de bekende veteraan Kenneth Mayhew, met zijn 102 jaar de oudste nog levende drager van de Militaire Willemsorde en de laatste die de Tweede Wereldoorlog meemaakte.

  Na de herdenkingsbijeenkomst in de kerk liepen Margriet en Pieter mee in de stille tocht naar het Airborneplein, waar kransen werden gelegd. Ze waren niet de enigen: vele duizenden mensen woonden de herdenking bij.

  Ook zaterdag wordt er in de regio Arnhem nog volop stilgestaan bij 75 jaar vrijheid. Namens het koningshuis is dan prinses Beatrix aanwezig. Zij krijgt op de Ginkelse Heide gezelschap van de Britse prins Charles, die met haar enkele veteranen ontmoet.

  21 september 2019 - 11:19