×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • De Koning moet nieuwe ministers beëdigen

  De ministers komen langs op paleis Huis ten Bosch

  De Koning moet nieuwe ministers beëdigen

  Willem-Alexander beëdigt vrijdagmiddag twee nieuwe ministers. Raymond Knops en Stientje van Veldhoven komen langs op paleis Huis ten Bosch.

  Knops wordt minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij neemt de taken over van de zieke minister Kajsa Ollongren. Zij herstelt van een medische ingreep, maar dat duurt veel langer door een complicatie. De koning heeft haar tijdelijk ontheven van haar functies, haar taken worden door andere bewindslieden overgenomen. Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken vervangt Ollongren als vicepremier namens haar partij D66.

  Milieu en Wonen krijgt een eigen minister, Van Veldhoven. De onderwerpen staan centraal door de stikstof- en PFAS-crisis. Van Veldhoven, nu staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, wordt minister op zowel Binnenlandse Zaken als Infrastructuur en Waterstaat.

  Minister van Defensie Ank Bijleveld krijgt van Binnenlandse Zaken de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst onder haar hoede.

  1 november 2019 - 16:24