×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • De koning in de les! Een basisschool in Den Haag had Willem-Alexander te gast

  De effecten van de coronamaatregelen op het onderwijs

  De koning in de les! Een basisschool in Den Haag had Willem-Alexander te gast

  Vanochtend bezocht Willem-Alexander Basisschool De Fontein in de wijk Wateringse Veld in Den Haag. De koning ging met leraren in gesprek over de effecten van de coronamaatregelen op het onderwijs. Hij deed ook gelijk een online les mee.


  Extra werkdruk

  Basisschool De Fontein heeft zo’n duizend leerlingen en zeventig leerkrachten. Door de coronacrisis zijn leraren aan de slag gegaan met online lessen, aanpassingen in het lespakket en leerlingbegeleiding op afstand. Met al deze aanpassingen is er extra druk komen te liggen op hun werk.

  Onderwijs op afstand

  De school vangt nog steeds kinderen op van ouders met een vitaal beroep. Deze leerlingen vertelden aan Willem-Alexander hoe het is om in deze tijd naar school te gaan zonder klasgenoten. De koning sprak in een videogesprek ook nog met een gezin over hun ervaringen met onderwijs op afstand en de impact van de huidige situatie op hun kinderen en henzelf.

  Koningspaar druk met werkbezoeken

  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn de afgelopen tijd druk bezig geweest met allerlei werkbezoeken. Zo bezocht Willem-Alexander kort geleden het Jeroen Bosch Ziekenhuis en het contactcentrum van het ministerie van Buitenlandse zaken en Máxima een bloemkwekerij, transportbedrijf en horecagelegenheden.

  Lees ook:

  Geen Koningsdag, maar Woningsdag. De Oranjebond heeft vandaag een alternatief programma voor Koningsdag gepresenteerd. De normale viering en de festiviteiten kunnen door het coronavirus niet doorgaan, maar dat betekent niet dat het geen speciale dag zal worden.

  Brieven voor de koning met Koningsdag

  Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

   

  Bron: ANP. Beeld: ANP .

  15 april 2020 - 14:32