×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Curaçao bereidt zich voor op feest met koning

  Vijfde en voorlaatste stop tijdens bezoek aan Caribisch deel van het koninkrijk

  Curaçao bereidt zich voor op feest met koning

  Op het Brionplein in het hartje van Willemstad wordt zondagmorgen (plaatselijke tijd) gewerkt aan de opbouw van de tribunes en stellages voor het grote muzikale onthaal van koning Willem-Alexander en koningin Máxima maandagavond. Het koningspaar is al op Curaçao, maar heeft zondag een rustdag ter voorbereiding op de tweede helft van hun uitgebreide kennismakingsbezoek aan het Caraïbisch deel van het koninkrijk.


  Curaçao is het vijfde en voorlaatste eiland dat wordt bezocht. Het is een van de vier landen binnen het koninkrijk, naast Nederland, Aruba en Sint Maarten. Het is van de Caraïbische eilanden ook het grootste en heeft met 150.000 inwoners ook de grootste bevolking. Curaçao was tot de ontbinding van de Nederlandse Antillen in 2010 ook het regeringscentrum van dit deel van het koninkrijk.

  Curaçao heeft een wat ambivalente houding ten aanzien van Nederland. Regelmatig wordt geroepen om volledige onafhankelijkheid, een geluid dat in Den Haag de laatste jaren met instemming is ontvangen. Curaçao geldt daar als lastig, en losmaking van Nederland zou een einde maken aan het gekibbel met Willemstad.

  Op Curaçao staat de koninklijke familie wel in hoog aanzien. Koningin Beatrix heeft zich altijd met hart en ziel ingezet voor alle delen van het koninkrijk en haar 'haarspoeling' in 1999 door een golf zeewater tijdens orkaan Lenny, heeft de bijzondere band nog eens versterkt. Koning Willem-Alexander die ook tijdens zijn diensttijd bij de marine op het eiland verbleef, heeft dezelfde instelling als zijn moeder en zal de komende dagen ook bijzondere aandacht schenken aan Curaçao.

  17 november 2013 - 16:43