×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Constantijn enthousiast over opknappen Circuit Zandvoort

  Yes, we can!

  Constantijn enthousiast over opknappen Circuit Zandvoort

  Prins Constantijn is opgetogen over de renovatie van Circuit Zandvoort. Dat liet hij woensdag blijken op Twitter, waar hij een verwijzing plaatste naar een kort filmpje op YouTube.


  Daarin wordt in vogelvlucht een indruk gegeven van de vordering van de werkzaamheden van het circuit van Constantijns neef prins Bernhard.

  “Yes, we can”

  “Als het in China mogelijk is in tien dagen een ziekenhuis te bouwen, dan kan in Nederland in enkele maanden een racetrack worden gebouwd voor de Formule 1. Ja, we kunnen het! Circuit Zandvoort”, twitterde de prins.

  Tegenreacties

  Constantijn kreeg ook reacties op zijn tweet. “Als dat mogelijk is, waarom bouwen we dan geen huizen voor de vele mensen die ze nodig hebben?” werd de prins gevraagd. “Helemaal eens. Het geeft maar weer aan wat we kunnen als we willen. Laat dus niemand zeggen dat iets niet kan”, luidde het antwoord.

  LEES OOK:

  Nieuw voor oud

  Het circuit heeft ook tegenstanders, merkte Constantijn. “Dit is niet iets om te vieren. Deze bullshit vormt een zware belasting op het milieu”, kreeg hij als tegenwerping. “Aangezien het nieuw voor oud is, valt de belasting erg mee en worden er allerlei maatregelen genomen om het circuit duurzamer te maken. In ieder geval is het een knappe prestatie of je nu van F1 houdt of niet”, verdedigde Constantijn zijn juichtweet.

  Prins Bernhard

  Prins Bernhard, die er vorig jaar in slaagde de Grand Prix weer naar Nederland te halen, plaatste dinsdag een kort filmpje op Instagram van een rit op een deel van het circuit waar nog volop wordt gewerkt om alles in gereedheid te brengen voor de race in mei.

   

  Dit bericht bekijken op Instagram

   

  The work at the most famous corner of @circuitzandvoort The Tarzan bocht. @f1_dutchgp @f1 @f1.addict

  Een bericht gedeeld door Bernhard van Oranje (@bernhardvanoranje) op

  Bron: ANP. Beeld: ANP

  5 februari 2020 - 13:46