×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Claes Iversen gunt Hart van Oranje kijkje in zijn atelier

  "Het is natuurlijk een compliment als iemand iets van mijn hand wil"

  Claes Iversen gunt Hart van Oranje kijkje in zijn atelier

  Modeontwerper Claes Iversen geeft de kijkers van het SBS6-programma Hart van Oranje dinsdag een kijkje in zijn atelier.


  De couturier en tevens deelnemer aan Wie is de Mol? heeft een bijzondere klantenkring opgebouwd, onder wie koningin Máxima en de Deense kroonprinses Mary.

  Claes Iversen laat in Hart van Oranje zien hoe zijn haute-couturejurken worden gemaakt in zijn normaal zo gesloten atelier. Hij kan niet al te veel kwijt over zijn koninklijke klanten, maar wil wel zeggen dat hij enorm trots is dat hij voor de royals mag ontwerpen. “Het is natuurlijk een compliment als iemand iets van mijn hand wil, daar ben ik heel dankbaar voor.”

  Voor belangrijke momenten kiest onze koningin vaak een outfit van Iversen, zo ook tijdens Prinsjesdag in 2016. Toen koning Willem-Alexander vorig jaar Ridder in de Orde van de Kousenband werd, koos koningin Máxima voor dit bijzondere moment ook een jurk van zijn hand. Er kan zomaar vijfhonderd uur zitten in deze jurken voor Máxima, waar dan drie tot vijf mensen tegelijkertijd aan werken. Claes: “Er zit heel veel liefde van mij en mijn team in, anders kan je niet zoiets maken”.

  11 februari 2020 - 06:41