×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Christina ruim 7 miljoen rijker

  Recordbedragen voor haar kunst

  Christina ruim 7 miljoen rijker

  Er is ruim 6 miljoen euro betaald voor een houtskooltekening van Rubens die in het bezit was van prinses Christina. Bij het beroemde veilinghuis Sotheby's in New York werd het kunstwerk vanmiddag geveild.


  De geschatte waarde van het kunstwerk was zo'n 3 miljoen euro. Het bieden bij veilinghuis Sotheby’s ging tussen een man in de zaal en iemand via de telefoon die het eindbod uitbracht. Wie er aan de andere kant van de lijn zat, is onduidelijk. Er is al wekenlang commotie over de veiling. De jongste zus van Beatrix, prinses Christina, heeft namelijk niet bij Nederlandse museumdirecteuren gepolst of daar interesse was in de beroemde Rubens-tekening. Ze koos direct voor het veilinghuis in New York. Prinses Christina, die aan botkanker lijdt, was niet in de zaal in New York.

  Het stuk van Peter Paul Rubens maakt deel uit van een aantal kunstwerken van de koninklijke familie die werden geveild bij het veilinghuis. Het betreft een tekening van een bijna naakte jongeman met geheven armen. De andere kunstwerken brachten ook meer op dan verwacht. Zo ging een andere tekening van Rubens, met een geschatte waarde van 25 mille, voor ruim 6 ton weg. Prinses Christina heeft aan de veiling van haar kunstobjecten ruim zeven miljoen euro overgehouden.

  30 januari 2019 - 17:00